Stevija lašai yra 50ml buteliuke su pipete – tai labai patogu dozuoti.
Stevija daugiau nei 200 kartų saldesnė už cukrų. Rekomenduojama naudoti 1-2 lašus į 150 ml skysčio.
Kilmės šalis : Švedija Platintojas: UAB Kuri kuria, M.Katkaus 5, Vilnius
Daudzums | 50ml |
---|
Sudėtis: steviolio glikozidas -tai natūralus stevijos lapų ekstraktas, distiliuotas vanduo.
Lyginant saldumą – 6–7 lašai stevijos atitinka vieną valgomąjį šaukštą cukraus (5 g). Kiekvieno žmogaus saldumo pojūtis skirtingas, tačiau stevijos tikrai reikia labai mažai, norint gauti puikų skonį. Gamindami maistą, palaipsniui didinkite stevijos dozę po vieną lašelį, kol gausite jums malonų skonį.
Stevija privalumai:
*100% natūralus.
*Nėra angliavandenių ir be kalorijų!
*Palankus sveikatai
*Antioksidantas
*Nesukelia gliukozės šuolių kraujyje
* Glikemijos indeksas (GI) = O
Apie stevija:
80 metų tyrinėjant šį augalą mokslininkų laboratorijose, ne tik nustatyta kiekybinė ir kokybinė augalo kaupiamų medžiagų sudėtis (saldieji glikozidai steviozidai ir rebaudiozidai, flavonoidai apigeninas bei kvercetinas, augalinis sterolis betasitosterolis, chlorogeninė rūgštis, chlorofilas ir kt.), saugumas, bet, remiantis naujesniais tyrimais, – ir augalo teigiamas poveikis sveikatai.
Nauda:
*stevija gali efektyviai sumažinti cukraus kiekį kraujyje, padėti sergant diabetu. Mokslininkų teigimu, stevija stimuliuoja kasą, palaiko optimalią jos funkciją ir veiklą. Žinia, būtent kasa atsakinga už insulino išskyrimą į kraują.
Stevija skysto saldiklio panaudojimo galimybės neribotos! Jo galima lašinti į rankų darbo saldainius, ledus, gardinti gėrimus, varškę, blynelių tešlą, dėti į bet kokių kepinių tešlą, gaminant granolą, duonos tešlą, padažus ir t.t.