Kakavos sviestas arba aliejus vertinamas kaip augalinis riebalas, neturintis cholesterolio. Tinka tiek maistui, tiek odai.
Kakavos svieste gausu riebalų rūgščių, tarp jų – ypač vertingos oleino riebalų rūgšties (Omega-9), taip pat nemažai mineralų, vitaminų, antioksidantų.
Sudedamosios dalys: kakavos sviestas (100%)
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Grynasis kiekis 150g.
Dydis | 150 g |
---|
natūralus nerafinuotas kakavos sviestas 100%
Maistinė ir energinė vertė 100g.:
3710 kJ/902 kcal,
baltymų 0,6 g.,
angliavandenių <1.0 g.
– iš kurių cukrų 0.1 g.,
Riebalų 100 g,
– iš kurių šočiųjų 60,5 g,
Skaidulų <0,5 g,
Druskų <0,1 g.