fbpx

Super skanus brownie

INGREDIENTAI
Dalinuosi receptu su jumis, nes gavosi tikrai skanus.
Jums reikės:
Įdarui:
• 250g.žemes riešutų kremo #milinuts traškaus
• 100g datulių pastos (arba kokios medaus)
• 55g. Kokoso kremo #milinuts (ištirpinto)
Braunio pagrindui reikės:
• 120g Natūralaus skonio aliejaus vynuogių kauliukų ar paprasto sviesto.
• 220g. Datulių pastos
• 3vnt Kiaušinių kambario temperatūros
• 2 a.š Vanilės ekstrakto
• 80g. Tamsios kakavos (įvairių skonių galite rasti #milinuts)
• 50g Speltos miltų ir 50g. Avižų miltų
• Truputis druskos

GAMINIMAS
Pasiruošiam skarelę, iš klojame kepimo popieriumi.
Įdaras: riešutų kremą su datuliu pasta ir kokosų kremu sumaišome ir įdeda į šaldytuvą, kol gaminsime tešlą.
Ruošiant pagrindo tešlą, į didelį dubenį supilame aliejų su cukrumi ir išsukame. Po vieną įkulame kiaušinius, po kiekvieno išsukam masę. Kitame inde sumaišom speltos miltus ir avižų miltus, druską ir kakavą. Šį sausą mišinį supilam į didįjį dubenį ir išmaišom. Maišome tik tol, kol neliks sausų miltų.
Į paruoštą kepimo skardą pilame pusę tešlos, gražiai paskleidžiam. Iš šaldytuvo išimame spėjusią sustingti įdaro masę ir šaukštu po mažą gabaliuką išdėliojame ant viršaus. Įdarą stengiamės paskirstyti kuo lygiau. Tada užpilam likusią tešlos dalį ir vėl kruopščiai paskleidžiam ant viršaus.
Šauname į jau įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 20-30 min. kol pyrago viršus sutvirtės, bet atrodys vos vos neiškepęs, kiek lipnus. Svarbu neperkepti, kad neišsausėtu. Man būtent taip ir nutiko tai atvėsusį jį aš sulaisčiau arbata ir gavosi puikiai.
Skanaus