Riešutų kremo saldainiai

INGREDIENTAI
1 stiklinė – riešutų kremo
1/4 stiklinės – kokosų aliejaus
2 šaukštai – medaus
1/4 arbatinio šaukštelio – druskos
1/2 arbatinio šaukštelio – vanilės
1/4 stiklinės – cukraus pudros (nebūtinai)

GAMINIMAS
1. Sudėti visus ingridientus į puodą. Cukraus pudrą naudokite jei planuojate saldainius iš šaldiklio išimti ilgesniam nei 5 min. laikotarpiui prieš valgant. Cukraus pudra padės masei per greit nesuminkštėti.2. Supilkite mišinį į aliejum išteptą formą, uždenkite ir įdėkite į šaldiklį apytiksliai vienai valandai sustingti.

3. Išėmę supjaustykite mažais kvadratėliais, ir laikykite šaldiklyje sandariame inde.

Pastaba: šie saldainiai turi būti laikomi šaldiklyje, nes atšilusi masė labai greitai suminkštėja. Mėgaukitės nedideliais saldainių gabalėliais kaip sveikos mitybos dalimi.

Skanaus!

Žemės riešutų kremo sausainiai

INGREDIENTAI
120 g. – kambario temperatūros sviesto
100 g. – cukraus
95 g. – rudojo cukraus
1 vnt. – didelis kiaušinis
250 g. – miltų
0,25 arbat. š. – druskos
0,25 arbat. š. – kepimo miltelių

GAMINIMAS
1. Dideliame dubenyje ar virtuvės kombaino inde iki purumo išsukite sviestą, tuomet sudėkite riešutų sviestą ir išsukite, kol gerai susimaišys.2. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir vėl gerai išsukite, kol masė taps vientisa. Įmuškite kiaušinį, vėl maišykite iki vientisumo.

3. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius.

4. Suberkite sausuosius ingredientus į sviesto-cukraus masę ir pasukite tik tiek, kad susimaišytų. Masė bus lipni ir trupanti – taip ir turi būti. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir iš kiekvienos greitai suridenkite nestorą ritinį. Kiekvieną jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 30 min.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, dvi skardas išklokite kepimo popieriumi.

6. Išimkite iš šaldymo kameros tešlos ritinius, išvyniokite ir aštriu peiliu pjaustykite 6–8 mm storio riekelėmis. Dirbkite greitai, nes tešla turi išlaikyti kietumą, kol jūs ją pjaustote (kitaip ims byrėti).

7. Dėkite sausainius į skardas, galite kiek suploti viršų šakute, padarydami gražų raštą, ir kiškite skardas į įkaitusią orkaitę. Kepkite 10–12 min., kol krašteliai taps švelniai rusvi.

8. Leiskite atvėsti ir skanaukite!